Opus Nettsiden

Bergenskonferansen 2023

Ta kontroll på visjonen! Finn målet vi skal samarbeide om! Skap nye arbeidsplasser! Stemmene fra scenen i år var samstemte.

Det er i år 10 år siden Obos, PwC, Bergen Næringsråd og Opus for første gang arrangert Bergenskonferansen. Paraplyen er fremdeles den samme; Hvordan skal vi bo, arbeide, og reise i Bergensregionen de kommende årene?

«Den attraktive byen», var årets tittel, og sitatet fra tidligere ordfører Tjønneland kunne høres fra scenen opptil flere ganger «Jeg forestiller meg himmelen – som et slags Bergen».

Vi har et godt utgangspunkt. Men byens ledelse må stille seg disse tre viktigste spørsmålene, og bli enig om målet dersom byen skal bli mer attraktiv:

  • Hvorfor komme til Bergen?
  • Hvorfor bli i Bergen?
  • Hvorfor ikke forlate Bergen?

Ja, forresten, det vi også lærte var, at om du har som mål å være en sunn 90-åring bør du som 50 åring ha mange venner og bo i et godt nabolag du bryr deg om, og som bryr seg om deg.

Med Bergenskonferansen er også startskuddet for årets valgkamp gått. Takk til Rune Bakervig og Christine Meyer som stilte  til byrådsleder-debatt. For det betyr noe for byens attraktivitet hvordan den styres politisk.