Opus Nettsiden

Ansattintervju:

Marte Førsand Saanum

Navn: Marte Førsand Saanum
Alder: 36 år
Hjemsted: Høyanger
Utdannelse: jurist fra UiB
Stilling: Fagansvarlig jurist

Martes erfaring fra offentlig sektor kommer godt med når hun skal legge til rette for samarbeid og forståelse mellom private utbyggere og offentlige myndigheter. Selv synes hun det er svært givende å få jobbe med byutviklingsprosjekter som i stor grad påvirker byen og regionen i en bærekraftig retning.

Bakgrunn

Før Marte begynte i Opus, jobbet hun seks år i Plan- og bygningsetaten i Bergen kommune. I tillegg har hun flere års erfaring som advokat i privat sektor. Marte har inngående kunnskap om plan– og bygningsloven, samt de kommunale og statlige prosessene dette regelverket legger opp til.

Hvorfor Opus?

Å jobbe i Opus er en unik mulighet til å påvirke hvordan byen og regionen vår skal bli i fremtiden. Som fagansvarlig jurist bidrar jeg i de fleste prosjekter vi er involvert i. Opus har et svært sterkt faglig lag, og vi komplementerer hverandre i fagkunnskap og erfaring. Summen av det blir gode, bærekraftige og gjennomførbare planer.

Hva er det morsomste med å jobbe i Opus?

Folkene. Jeg har ekstremt kompetente kollegaer med bred kunnskap og lang erfaring fra en rekke felt. Samtidig er det høyt under taket og rom for diskusjoner og samfunnsengasjement i dialog med kunder og myndigheter. Det er viktig.

Har du en drømmekunde?

Utbyggere som ser helheten og vil utvikle noe som gir tilbake til området det bygges i. Det kan være stedstilpasset arkitektur, fine offentlige arealer, bærekraftige løsninger og høye miljøkrav. Aller helst alt på en gang, uten kompromisser.

Hva gjør du når du ikke jobber?

Jeg har tre barn, og bruker mye tid sammen med dem. I tillegg er jeg glad i friluftsliv. Sommerferien ble brukt til fotturer og padling. Ikke helt tilfeldig passerte jeg flere prosjekter Opus har arbeidet med, både i Flåm og på Geilo!