Opus Nettsiden

Opus tar i bruk kunstig intelligens

Nylig gjennomførte Hanne Nygaard et omfattende kurs i Spacemaker, og er nå sertifisert Spacemaker-operatør. Programvaren bruker kunstig intelligens (AI) for å digitalisere eiendomsutvikling i tidligfase.

 

Hva er Spacemaker?

Spacemaker er en programvare som bruker kunstig intelligens (AI) til å se muligheter og begrensinger til utvikling av en tomt eller et område i en tidligfase på en rask og effektiv måte. Programvaren hjelper oss å få svar på en rekke ting som; dagslys, utomhusarealer og støy i sanntid.

Hvorfor er Spacemaker nyttig for Opus’ prosjekter?

Ved et tastetrykk kan du sammenligne og se konsekvensene av økt utnyttelse, høyder eller lignende. Dette sparer oss mye tid til å få avklart en rekke parametere i tidligfase før man går videre til detaljeringen av et forslag.
Selv om alle disse parameterne allerede er tilgjengelig for oss i dag, har Spacemaker klart samle de i et visuelt og intuitivt brukergrensesnitt med verktøy for sanntidsanalyse og 3D modell. Spacemaker vil derfor være et viktig verktøy for oss for å formidle kunnskap og informasjon til kunde, kommune og naboer.

Kan du fortelle mer om kurset?

Selve kurset handler om å lære og bruke programvaren og utvikle ferdigheter i en rekke Spacemaker-funksjonaliteter. Fokus er å jobbe mer analysestyrt for å utvikle forskjellige konsepter på en gitt tomt. Etter å ha deltatt på det nettbaserte og omfattende kurset, gjennomført individuell trening og fullført eksamen er jeg nå sertifisert Spacemaker-operatør.

Det nettbaserte kurset var en positiv opplevelse. Selv om jeg selvsagt foretrekker å være på kontoret omgitt av mine kolleger, er det kjekt å se at vi i Opus fortsatt kan utvikle oss med ny kunnskap, opprettholde tverrfaglige samarbeid og levere kvalitet midt i en pandemi.