Opus Nettsiden

SENTRUMSUTVIKLING

Bergen Byarena

Opus bistår Nygårdstangen utvikling med prosjektledelse og detaljregulering i planarbeidet for etablering av en Byarena på Nygårdstangen, samt transformasjon og videre utvikling av området rundt. Utbyggernes planer er visjonære:

Utvikling av Byarena og området rundt vil gjøre Bergen og regionen til en internasjonal og storslagen destinasjon for kultur og sportsbegivenheter av høy kvalitet, samtidig som prosjektet utløser en etterlengtet byutvikling av området, sier Tor Fredrik Müller, EGD Property.

Tomten Bergen Byarena skal bygges på

Foruten etablering av Byarena med en kapasitet på minst 8 000 sitteplasser inkluderer planen et hotell, et moderne kinoanlegg, boliger, næringsareal, grøntområder, lekeplasser samt en kanal mellom Store Lungegårdsvannet og Smålungeren. Området har i dag et stort potensial som dette prosjektet vil igangsette i en ønsket transformasjon. Med en byarena vil området få et stort positivt løft. Området vil bli ugjenkjennelig:

Selve byarenaen skal bli Bergen og Vestlandets nye storstue, men vi tror at den største effekten av byarenaen er det denne utbyggingen forløser av transformasjon, nye forbindelser og nye bomiljø. Nygårdstangen blir transformert og vi skal gå fra å ha parkeringsplasser med sjøutsikt til å ha boliger, parkområder, hotell, serveringssteder og byarena, sier Filip Rygg, REXIR Holding

I tillegg til å bistå i planarbeidet, har Opus i lengre tid vært engasjert i prosjektet. I 2016 utarbeidet vi på oppdrag fra Bergen Næringsråd en mulighetsstudie hvor Nygårdstangen ble utpekt som den mest aktuelle tomten.

Oppdragsgiver

Nygårdstangen utvikling v/Olav Thon Gruppen, Rexir Holding og EGD Property

Sted

Bygarasjen og Trekanttomten, Nygårdstangen i Bergen sentrum

Status

Pågående

Type oppdrag
  • Sentrumsutvikling
Areal

Som utbygger med mange ulike prosjekter er det alltid trygt å kunne komme til Opus, enten det er noe stort eller smått som skal utvikles. Hos Opus får vi høy faglig dyktighet, samtidig som vi opplever sterk fleksibilitet og evne til å kaste seg rundt når noe haster. Vi opplever også at Opus vil noe mer for Bergen og for denne regionen, noe som betyr mye i prosjekter som byarenaen.
Filip Rygg, CEO i REXIR Holding
Opus kjennetegnes av høy faglig kvalitet, lang erfaring og samfunnsforståelse. Dette gjør at vi i flere prosjekter har spart mye tid. Vi sparte 12 mnd. med saksbehandling fordi de gjorde de riktige tingene i riktig rekkefølge. Samtidig er de fleksible og leverer til avtalt tid og innenfor avtalt ramme. Vi er svært fornøyd med vårt samarbeid med Opus.
Tor Fredrik Muller, CEO i EGD Property

VIL DU VITE MER?

Nancy Jøssang

Nancy Jøssang

Daglig leder og partner

Haakon Hegard

Haakon Hegard

Prosjektleder og arkitekt